ZADELS

 

De Peertil is leverancier van de merken ESTA (MSFC), Fairfax, Kent & Masters, Massimo, Ruiz Diaz, SeaBis, Sommer enThorowgood. Naast de nieuwe zadels is er vrijwel altijd aanbod van gebruikte zadels, demo-zadels of aangepaste nieuwe zadels. Ingeruilde gebruikte zadels zijn nagekeken en, zonodig, gerepareerd of opnieuw gevuld.

 

Zadels worden uitsluitend verkocht na een zadelpasconsult.

 

Is een bepaald merk of type zadel bij de zadelmakerij niet verkrijgbaar, of gaat een nieuw zadel boven je budget, dan kan De Peertil tegen vergoeding op zoek gaan naar, of bemiddelen bij de aanschaf van een bepaald type zadel of een gebruikt zadel. 

 

Inruil van een zadel is mogelijk bij de aanschaf van een nieuw leren zadel, mits het in te ruilen zadel in goede staat en verkoopbaar is (dit ter beoordeling van de zadelpasser).

 

Voor een zadel dat niet wordt ingeruild kan De Peertil desgewenst een koper zoeken. Bij verkoop van het zadel is 20% van de verkoopprijs voor De Peertil. Alleen goede en verkoopbare zadels worden in consignatie genomen en, net a;s bij inruil, alleen bij aankoop van een nieuw leren zadel. 

NB. Deze zadels worden nagekeken op o.a. symmetrie, de singelstoten en hun bevestiging en de beugelriemhaken. De zadels zijn niet opengemaakt voor controle, er zijn geen reparaties verricht, en er is geen onderhoud gepleegd. Natuurlijk kan De Peertil, in overleg met de koper en/of verkoper, een dergelijke zadelcontrole uitvoeren, en eventuele reparaties en aanpassingen doen.