TIPS

 

ZADELSTEUNEN

 

Het opbergen van een zadel op een zadelsteun zoals hiernaast, kan deuken en bulten veroorzaken in de kussens. Dat heeft gevolgen voor de pasvorm en het comfort van het zadel voor het paard. Om dit te voorkomen kun je schuim-isolatiebuizen om het rek aanbrengen, of een dubbeldik pad tussen het rek en het zadel leggen. Beter nog is het om een zadelsteun te gebruiken met slechts één buis, die bij het ophangen van het zadel in het kussenkanaal zit. De kussens hangen dan vrij. Voorbeelden van dergelijke steunen zie je hieronder.

Als het zadel langere tijd zonder bescherming op een rek als op de foto links heeft gehangen, wordt aanbevolen om de kussenvulling van het zadel na te laten kijken.

 

 

 

 

 

 

KOPIJZER VERVANGEN BIJ FAIRFAX, KENT & MASTERS EN THOROWGOOD ZADELS

 

De zadels van Fairfax, Kent & Masters en Thorowgood hebben een verwisselbaar kopijzer. Hiermee is de boommaat aan de voorkant van het zadel gemakkelijk aan te passen. Hieronder wordt uitgelegd hoe het kopijzer vervangen kan worden.

STAP 1 – verwijder met de inbussleutel de beide schroeven aan de voorkant van de kussens.

STAP 2 – schuif de kussens van de punten van de voorboom af.

STAP 3 – Verwijder de 4 schroeven in het kopijzer.

STAP 4 – Zet het andere kopijzer erin. Draai de 4 schroeven eerst met de hand in, en draai ze daarna vaster aan.

 

 

ONDERHOUD VAN PROLITE SINGELS

Het materiaal dat gebruikt wordt in de Prolite singels staat bekend om zijn mogelijkheid om zweet af te voeren en je paard droog en comfortabel te houden. Een goede verzorging is essentieel voor het beste resultaat en, gelukkig, is dit onderhoud heel simpel.

 

 

Een ophoping van opgedroogd zweet op de singel zal het ademend vermogen van de Prolite teniet doen. Dit kan op den duur de flexibiliteit van de singel verminderen. De singel kan hard worden en scheuren.

Alles wat nodig is om de singel in goede conditie te houden, is een emmer met water en een doek of zachte borstel. Als de singel erg vies is kan een mild schoonmaakmiddel worden toegevoegd.

Dompel de singel eenvoudigweg in het water en gebruik de doek of borstel om voorzichtig vuil en zweet te verwijderen.

Verwijder zoveel mogelijk water met een handdoek, en laat de singel dan helemaal droog worden voor het volgende gebruik. Er zijn geen andere producten nodig.